Unknown Application Error in AEM PRO 5.5.3.2

10 posts / 0 new
Last post
BalkanBear
BalkanBear's picture
Unknown Application Error in AEM PRO 5.5.3.2

Hi there,

I am using Alfa Ebooks Manager PRO 5.5.3.2
When I press "Scan for Books..." button and immediately after that I press "Close" button in the Scan window I get application error:

Unknown Application Error

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
at AlfaNetSoft.AEM.Presentation.Views.DuplicatesPaneView.Refresh()
at...
...

In addition to this fault I also get another Unknown Application Error when I actually add some books in the Scan window after I press Save button:

Unknown Application Error

System.NullReferenceException:Object reference not set to an instance of an object. at AlfaNetSoft.AEM.Presentation.Views.DuplicatesPaneView.Refresh()
at...
...

Please help

best regards from Croatia

admin
admin's picture

BalkanBear, please try to uncheck all options in the Scan and import some books. Does the error persist?

BalkanBear
BalkanBear's picture

I did what you requested and the same application error is reported again, this time also when the book is deleted from the database in the main window.

admin
admin's picture

Please check that you have .Net Framework 4.0 installed
What is your Windows version?

BalkanBear
BalkanBear's picture

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
.Net Installed 4.0
both Windows and .Net updated with the latest corrections

admin
admin's picture

Could you please remember, after what events the error started to appear? (as you have been using the program for some years already)

BalkanBear
BalkanBear's picture

This problem was not visible in the 4.x.x.x version.

Is there a possibility for me to do tracing of variables/methods/functions in few test cases and then send you the tracing report. Does AEM support this?

admin
admin's picture

BalkanBear, please send us screenshots with the errors to eval(unescape('%64%6f%63%75%6d%65%6e%74%2e%77%72%69%74%65%28%27%3c%61%20%68%72%65%66%3d%22%6d%61%69%6c%74%6f%3a%73%75%70%70%6f%72%74%40%61%6c%66%61%65%62%6f%6f%6b%73%2e%63%6f%6d%22%3e%73%75%70%70%6f%72%74%40%61%6c%66%61%65%62%6f%6f%6b%73%2e%63%6f%6d%3c%2f%61%3e%27%29%3b'))
Does the error appear in other tools or only in the Scan?

BalkanBear
BalkanBear's picture

I have just noticed that Unknown Application Error is also reported when closing "Web Search" window ("Add from Web..." button).
I am sending you the screenshots.

BalkanBear
BalkanBear's picture

I just want to inform you that all the problems with this application error have been solved in the AEM 5.5.5.2 version.

Thank you for your quick response.

best regards